Read Suur maailm by Arthur Japin Free Online


Ebook Suur maailm by Arthur Japin read! Book Title: Suur maailm
The author of the book: Arthur Japin
Edition: Kultuurileht
Date of issue: 2008
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Loaded: 2994 times
Reader ratings: 3.7
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 19.86 MB
City - Country: No data

Read full description of the books:BIOGRAFIE
Arthur Japin schrijft romans en verhalen, filmscenario's en toneelstukken.
In 2010 zond Brandpunt een Profiel over hem uit.
Arthur (1956) bezocht het Gymnasium in Haarlem, studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en doorliep daar de Theaterschool, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera.
In 1987 ontdekte hij het historische, maar tot dan toe onbekende verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in het 19-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Om dit te kunnen schrijven stopte hij met acteren. In de 10 jaar dat hij aan zijn eerste roman werkte en daarvoor onderzoek deed op drie continenten, schreef hij verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms.
In 1996 debuteerde hij met de verhalenbundel Magonische verhalen. Hiervoor ontving hij de prestigieuze Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs.
Zijn debuut werd veelgeprezen in de literaire kritiek, maar bij een groot publiek brak hij pas door met zijn tweede boek, het verhaal van de twee prinsjes: de roman De zwarte met het witte hart, die wereldwijd vertaald werd en hem internationale roem bezorgde. Bekroond met de ECI-prijs. en is in zijn 75e druk.
Een tweede verhalenbundel, De vierde wand, verscheen in 1998, gevolgd door een reprie van De Magonische Verhalen, vermeerderd met het scenario voor de verfilming daarvan door regiseusse Ineke Smits, Magonia.
Voorjaar 2002 verscheen de roman De droom van de leeuw, een exuberante literaire verbeelding van de jaren die Japin zelf doorbracht in cinematografische kringen in Rome.
Anderhalf jaar later verscheen Japins derde historische roman, Een schitterend gebrek, over de eerste geliefde van Casanova, die het succes van De zwarte met het witte hart in de Lage Landen en ook wereldwijd nog overtrof. Het boek werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en is in zijn 59e druk.
In 2006 schreef Arthur Japin het Boekenweekgeschenk, De grote wereld, over de liefde tussen Lemmy en Rosa, twee kleine mensen. Het verscheen in een recordoplage van 813.000 exemplaren en werd bewerkt voor theater.
De roman De overgave (2007) vertelt het op historische feiten gebaseerde, aangrijpende verhaal van een pioniersvrouw die in het gevecht om haar kinderen en kleinkinderen uiteindelijk het machtigste wapen moet leren hanteren: vergeving. Opnieuw een ever-seller, bekroond met de NS-Publieksprijs
In de reeks Privedomein verscheen Zoals dat gaat met wonderen, een keuze uit Japins dagboeken geschreven tussen 2000 en 2007.
Vaslav, een roman over de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski, verscheen in 2010 en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs.
In september 2012 verscheen de roman Maar buiten is het feest. Dit boek, over een jong meisje dat in zichzelf de kracht vindt om haar verleden te overwinnen, is gebaseerd op de dramatische jeugd van zangeres Karin Bloemen.
In oktober 2013 is De man van je leven verschenen, een sprankelende comedy of errors over liefde, trouw, overspel en wraak.
Japin schrijft niet alleen romans maar ook toneelstukken. In oktober 2013 is Absinthe in première gegaan onder regie van Gerardjan Reijnders, een stuk over De Tachtigers. In maart 2014 was in het DeLaMar in Amsterdam de toneelvoorstelling Vaslav te zien.
In de zomer van 2012 stond Arthur Japin voor het eerst sinds 26 jaar weer op de planken, in Veel gedoe om niks van William Shakespeare.
De Gevleugelde, opnieuw een historische roman, verschijnt in 2015
-https://www.arthurjapin.nl/biografie
WAAROM IK HET DE MOEITE WAARD VIND DIT BOEK TE BEWAREN.
Ik vond dit een heel mooi verhaal met een mooie boodschap en kon mij ook verplaatsen in het hoofdpersonage omdat deze ineens in de "normale wereld" belandt als buitenbeentje. Ook geeft het een heel mooi beeld op hoe het toen was om als lilliputter door het leven te gaan, dit verhaal vertelt zelf in het algemeen hoe het er in de tijd van toen aan toe ging. Hieruit kunnen we veel leren, door te kijken hoe ver we al zijn gekomen en hier dan ook op voort te gaan want ik wil zeker niet terug naar die tijd waar je als " speciaal gevaletje" meteen buiten de maatschappij viel. Ook vond ik de beschrijf wijze van de relatie heel mooi.


Download Suur maailm PDF Suur maailm PDF
Download Suur maailm ERUB Suur maailm PDF
Download Suur maailm DOC Suur maailm PDF
Download Suur maailm TXT Suur maailm PDFRead information about the author

Ebook Suur maailm read Online!


Reviews of the Suur maailm


RILEY

Best among ordinary

OLIVER

Quickly downloaded

LACEY

A book that impressed me to the depths of my soul.

JAMES

Energy text

MEGAN

A book that leaves nothing behind, no feelings, no thoughts.
Add a comment
Download EBOOK Suur maailm by Arthur Japin Online free

PDF: suur-maailm.pdf Suur maailm PDF
ERUB: suur-maailm.epub Suur maailm ERUB
DOC: suur-maailm.doc Suur maailm DOC
TXT: suur-maailm.txt Suur maailm TXT